Είναι πολύ γνωστή η συνταγή για
κατασκευή μπισκότων για βάπτιση, γάμο γενέθλια
ή ακόμη και για καφεδάκι σε απλό σχήμα!!!.
Υλικά για 50 κομμάτια
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη!
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μπεικιν (αν δε κάνετε σχήματα με κου πατ)
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,
προσθέτουμε τα αυγά,
τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα
την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε 30 λεπτά στο ψυγείο, (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλυτέρα το φύλλο).Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι, κόβουμε με κου πατ το σχήμα που, θέλουμε,
βάζουμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε 1 φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε επάνω τα μπισκότα με κενό ανάμεσα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.
Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. 1ο Αν κάνετε μπισκότα τα οποία θα τα διακοσμήσετε με ζαχαροπάστα θα τα βρέχετε με λίγο νερό και θα την κολλάτε στην επιφάνεια του μπισκότου, ποτέ στις κατασκευές με ζαχαροπάστα δε βάζουμε μπέικιν διότι αλλοιώνετε το σχήμα και δε μπορούμε να κόψουμε σε σωστά μεγέθη την ζαχαροπαστα.
2ο Αν διακοσμήσετε τα μπισκότα με γλάσο από αυγό και αχνή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεικιν.
κατασκευή μπισκότων για βάπτιση, γάμο γενέθλια
ή ακόμη και για καφεδάκι σε απλό σχήμα!!!.
Υλικά για 50 κομμάτια
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη!
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μπεικιν (αν δε κάνετε σχήματα με κου πατ)
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,
προσθέτουμε τα αυγά,
τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα
την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε 30 λεπτά στο ψυγείο, (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλυτέρα το φύλλο).Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι, κόβουμε με κου πατ το σχήμα που, θέλουμε,
βάζουμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε 1 φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε επάνω τα μπισκότα με κενό ανάμεσα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.
Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. 1ο Αν κάνετε μπισκότα τα οποία θα τα διακοσμήσετε με ζαχαροπάστα θα τα βρέχετε με λίγο νερό και θα την κολλάτε στην επιφάνεια του μπισκότου, ποτέ στις κατασκευές με ζαχαροπάστα δε βάζουμε μπέικιν διότι αλλοιώνετε το σχήμα και δε μπορούμε να κόψουμε σε σωστά μεγέθη την ζαχαροπαστα.
2ο Αν διακοσμήσετε τα μπισκότα με γλάσο από αυγό και αχνή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεικιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου