Για να μην πούμε τον ψωμί ψωμάκι…
Υλικά για 2 ψωμιά
8 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κούπες νερό χλιαρό
2 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
3 κ. σούπας λάδι
2 κ. γλυκού αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ή 80 γρ. νωπή μαγιά
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνουμε μια τρύπα την μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,
ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει πλέον η ζύμη στα χέρια,
κάνουμε μια μεγάλη μπάλα την χαράζουμε την μέση και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα,
Μόλις διπλασιάσει τον όγκο, λαδώνουμε 2 ταψάκια μακρόστενα, ξεφουσκώνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις βάζουμε μέσα στα ταψάκια,
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, αφήνουμε πάλι την ζύμη να διπλασιάσει τον όγκο της,
με προσοχή βάζουμε τα ταψάκια στον φούρνο και τα ψήνουμε περίπου για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!!!
Υλικά για 2 ψωμιά
8 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κούπες νερό χλιαρό
2 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
3 κ. σούπας λάδι
2 κ. γλυκού αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ή 80 γρ. νωπή μαγιά
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνουμε μια τρύπα την μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,
ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει πλέον η ζύμη στα χέρια,
κάνουμε μια μεγάλη μπάλα την χαράζουμε την μέση και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα,
Μόλις διπλασιάσει τον όγκο, λαδώνουμε 2 ταψάκια μακρόστενα, ξεφουσκώνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις βάζουμε μέσα στα ταψάκια,
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, αφήνουμε πάλι την ζύμη να διπλασιάσει τον όγκο της,
με προσοχή βάζουμε τα ταψάκια στον φούρνο και τα ψήνουμε περίπου για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου