Από τα χεράκια της γιαγιά μου!!!
Υλικά
2 ποτήρια νερό
1 κιλό αλεύρι
1 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
1 κ. σούπας φυτίνη ή βιταμ
1 κ.σούπας ξύδι
1 κ.γλυκού μπέικιν
Για το άλειμμα
2 κ.σούπας φυτινή
2 κ.σούπας βιτάμ
1 γλ. ελληνικού λάδι
νισεστέ για το άνοιγμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε νέα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε
ν
(αν έχετε μίξερ με ζυμωτήρι ακόμη καλυτέρα), η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή σχετικά. την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί,Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά του αλείμματος σε ένα μεγάλο μπρίκι και τα λιώνουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίδιες μπάλες,
περνούμε την μια μπάλα και με ένα λεπτό πλάστη ρίχνουμε λίγο νισεστέ στο τραπέζι μας και ανοίγουμε ένα μεγάλο αν μπορούμε τετραγωνισμένο φύλλο,
αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα των βουτύρων και του λαδιού χωρίς να υπερβάλουμε, διπλώνουμε το φύλλο στο 1/3 το ξανακοιτούμε,
το αναδιπλώνουμε άλλες 2 φορές άστα να γίνει μακρόστενο,
έπειτα το διπλώνουμε σε 3 τετράγωνα κομμάτια και το αλείφουμε κάθε φορά που το διπλώνουμε χωρίς να βουτυρώσουμε το τέλειο κομμάτι.
Αν θέλετε το βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο (δεν είναι υποχρεωτικό) επαναλαμβάνετε την ιδία διαδικασία με το δεύτερο μπαλάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου