Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα

Η γιαγιά μου παινευτε για αυτή την πίτα και όχι άδικα!!!
DSC03787
Υλικά
για τα φύλλα τις πίτας
συνταγή
για την γέμιση
1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ, τσαγιού σουσάμι
200 γρ σταφίδες (προαιρετικά)
1/2 κ.γ κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
DSC03733
Κάνουμε τα φύλλα τις πίτας όπως οι οδηγίες στην τυρόπιτα, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το κάτω φύλλο,
Γέμιση
Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε,
DSC03739
προσοχή μη το κάψετε, το βγάζουμε από το μάτι, Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λαδί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,
DSC03736
μόλις χρυσίσουν , ρίχνουμε το κιμά
DSC03737
και τον τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι ρίχνουμε το σουσάμι, τις σταφίδες καιτα μπαχαρικά, ανακατεύουμε,

DSC03743
συναρμολόγηση
Βάζουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση , προσθέτουμε τα άλλα 2 φύλλα από πάνω όπως τις εικόνες της τυρόπιτας,
DSC03773
Και λαδώνουμε την επιφάνεια με το βούτυρο που έχει μείνει και πιτσιλώντας το με λίγο νερό,
DSC03776
Μόλις ο φούρνος πιάσει την θερμοκρασία των 180 βαθμών βάζουμε μέσα την πίτα όχι νωρίτερα γιατί η πίτα θα αρρωστήσει (συμβουλή της γιαγιάς) Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
DSC03781
                    Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...