Η γιαγιά μου παινευτε για αυτή την πίτα και όχι άδικα!!!
Υλικά
για τα φύλλα τις πίτας
συνταγή
για την γέμιση
1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ, τσαγιού σουσάμι
200 γρ σταφίδες (προαιρετικά)
1/2 κ.γ κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κάνουμε τα φύλλα τις πίτας όπως οι οδηγίες στην τυρόπιτα, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το κάτω φύλλο,
Γέμιση
Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε,
προσοχή μη το κάψετε, το βγάζουμε από το μάτι, Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λαδί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,
μόλις χρυσίσουν , ρίχνουμε το κιμά
και τον τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι ρίχνουμε το σουσάμι, τις σταφίδες καιτα μπαχαρικά, ανακατεύουμε,
συναρμολόγηση
Βάζουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση , προσθέτουμε τα άλλα 2 φύλλα από πάνω όπως τις εικόνες της τυρόπιτας,
Και λαδώνουμε την επιφάνεια με το βούτυρο που έχει μείνει και πιτσιλώντας το με λίγο νερό,
Μόλις ο φούρνος πιάσει την θερμοκρασία των 180 βαθμών βάζουμε μέσα την πίτα όχι νωρίτερα γιατί η πίτα θα αρρωστήσει (συμβουλή της γιαγιάς) Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υλικά
για τα φύλλα τις πίτας
συνταγή
για την γέμιση
1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ, τσαγιού σουσάμι
200 γρ σταφίδες (προαιρετικά)
1/2 κ.γ κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κάνουμε τα φύλλα τις πίτας όπως οι οδηγίες στην τυρόπιτα, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το κάτω φύλλο,
Γέμιση
Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε,
προσοχή μη το κάψετε, το βγάζουμε από το μάτι, Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λαδί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,
μόλις χρυσίσουν , ρίχνουμε το κιμά
και τον τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι ρίχνουμε το σουσάμι, τις σταφίδες καιτα μπαχαρικά, ανακατεύουμε,
συναρμολόγηση
Βάζουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση , προσθέτουμε τα άλλα 2 φύλλα από πάνω όπως τις εικόνες της τυρόπιτας,
Και λαδώνουμε την επιφάνεια με το βούτυρο που έχει μείνει και πιτσιλώντας το με λίγο νερό,
Μόλις ο φούρνος πιάσει την θερμοκρασία των 180 βαθμών βάζουμε μέσα την πίτα όχι νωρίτερα γιατί η πίτα θα αρρωστήσει (συμβουλή της γιαγιάς) Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου