Το πιο διάσημο γλυκό του καλοκαιριού…
Υλικά για ταψάκι 30 x 40
2 πακέτα φρυγανιές
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
κρέμα
6 κ.σ. κάουστερ πάουντερ
5 κ.σούπας ζάχαρη
3 1/4 φλ. γάλα
Ζελέ
2 φακελάκια ζελέ
3 ποτήρια νερό
1 μεγάλο κουτί κομπόστα ροδάκινο
Εκτέλεση
Στρώνουμε στο ταψί τις φρυγανιές,
βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό με την ζάχαρη και το βράζουμε για 5 λεπτά, το ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και προσέχουμε να πάει παντού.
Βάζουμε τα 3 φλιτζάνια γάλακτος να βράσουν, σε ένα ποτήρι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα. το κάουστερ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,
μόλις αρχίσει το γάλα στην κατσαρόλα να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ποτηριού ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει,
μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές,
Ανοίγουμε την κομπόστα και βάζουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι, κόβουμε τις ροδέλες του ροδάκινου σε οριζόντιες φέτες και τις βάζουμε πάνω στην κρέμα,
Βάζουμε τα φακελάκια του ζελέ σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, αφήνουμε την σκόνη να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το ποτήρι με την κομπόστα και ένα ποτήρι κρύο νερό, το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο να γίνει σαν μελί ( αν το βάλετε κατευθείαν θα πάει κάτω στις φρυγανιές) έπειτα το βάζουμε πάνω στην κρέμα και το βάζουμε για 2 –3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Υλικά για ταψάκι 30 x 40
2 πακέτα φρυγανιές
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
κρέμα
6 κ.σ. κάουστερ πάουντερ
5 κ.σούπας ζάχαρη
3 1/4 φλ. γάλα
Ζελέ
2 φακελάκια ζελέ
3 ποτήρια νερό
1 μεγάλο κουτί κομπόστα ροδάκινο
Εκτέλεση
Στρώνουμε στο ταψί τις φρυγανιές,
βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό με την ζάχαρη και το βράζουμε για 5 λεπτά, το ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και προσέχουμε να πάει παντού.
Βάζουμε τα 3 φλιτζάνια γάλακτος να βράσουν, σε ένα ποτήρι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα. το κάουστερ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,
μόλις αρχίσει το γάλα στην κατσαρόλα να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ποτηριού ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει,
μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές,
Ανοίγουμε την κομπόστα και βάζουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι, κόβουμε τις ροδέλες του ροδάκινου σε οριζόντιες φέτες και τις βάζουμε πάνω στην κρέμα,
Βάζουμε τα φακελάκια του ζελέ σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, αφήνουμε την σκόνη να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το ποτήρι με την κομπόστα και ένα ποτήρι κρύο νερό, το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο να γίνει σαν μελί ( αν το βάλετε κατευθείαν θα πάει κάτω στις φρυγανιές) έπειτα το βάζουμε πάνω στην κρέμα και το βάζουμε για 2 –3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου