Το έφαγε ο ιμάμης και μπαΐλντισε…
Υλικά
7-8 μελιτζάνες
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 ώριμες ντομάτες ή 1 κον κασε
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Συνταγή
Πλένουμε και καθαρίζουμε περιμετρικά τις μελιτζάνες χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την πέτσα τους,
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίζουν από όλες τις πλευρές,
τις βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν,
σβήνουμε με τις ντομάτες, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πιουν τα υγρά τους, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις ανοίγουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργήσουμε μια φώλια,
και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν η μελιτζάνα και τα κρεμμύδια.
Καλή Επιτυχία!!!
Υλικά
7-8 μελιτζάνες
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 ώριμες ντομάτες ή 1 κον κασε
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Συνταγή
Πλένουμε και καθαρίζουμε περιμετρικά τις μελιτζάνες χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την πέτσα τους,
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίζουν από όλες τις πλευρές,
τις βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν,
σβήνουμε με τις ντομάτες, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πιουν τα υγρά τους, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις ανοίγουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργήσουμε μια φώλια,
και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν η μελιτζάνα και τα κρεμμύδια.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου