Γλυκεία με έντονη γεύση της κανέλλας..
Υλικά
Φύλλο πίτας ή 500 γρ έτοιμο φύλλο για πίτες
3 μεγάλα κολοκύθια πράσινα ή 4-5 μικρά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 κ.σούπας σιμιγδάλι
1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθιές
3 κ. σούπας σουσάμι
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
1 κ.σούπας κανέλα
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1/2 ποτήρι νερό
Συνταγή
Κάνουμε το φύλλο όπως η συνταγή , Πλένουμε και καθαρίζουμε περιμετρικά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στο ρεντε στην χοντρή μεριά,
βάζουμε τα κολοκύθια με το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν σε μεριά φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και προσθέτουμε το ρύζι
τα βγάζουμε απτήν φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,
τα ξαναβάζουμε να πάρουν μια βράση κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το μείγμα να δέσει ( να φουσκώσει λέει η γιαγιά μου)
λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε ένα μεγάλο φύλλο από κάτω, στρώνουμε την γέμιση
βάζουμε πάνω από την γέμιση τα αλλά φύλλα ,
και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υλικά
Φύλλο πίτας ή 500 γρ έτοιμο φύλλο για πίτες
3 μεγάλα κολοκύθια πράσινα ή 4-5 μικρά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 κ.σούπας σιμιγδάλι
1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθιές
3 κ. σούπας σουσάμι
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
1 κ.σούπας κανέλα
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1/2 ποτήρι νερό
Συνταγή
Κάνουμε το φύλλο όπως η συνταγή , Πλένουμε και καθαρίζουμε περιμετρικά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στο ρεντε στην χοντρή μεριά,
βάζουμε τα κολοκύθια με το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν σε μεριά φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και προσθέτουμε το ρύζι
τα βγάζουμε απτήν φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,
τα ξαναβάζουμε να πάρουν μια βράση κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το μείγμα να δέσει ( να φουσκώσει λέει η γιαγιά μου)
λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε ένα μεγάλο φύλλο από κάτω, στρώνουμε την γέμιση
βάζουμε πάνω από την γέμιση τα αλλά φύλλα ,
και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου