Για αυτούς που τους αρέσει το λεμόνι,
αυτή η τάρτα θα τους τρελάνει!!!
Υλικά για 24 εκ ταψάκι
Για την βάση
180 γρ αλεύρι για όλες τι χρήσει
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκο
Κρέμα λεμονιού
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού χυμό από λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάου
ξύσμα από 2 λεμόνια
60 γρ. βούτυρο
3 κρόκοι
Για την μαρέγκα
4 ασπράδια σε θερμοκρασία περιβάλλον
125 γρ ζάχαρη
Συνταγή
Βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά εκτός από τον κρόκο , τρίβουμε καλά το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει ψίχουλα,
προσθέτουμε τον κροκό και 3 κ.σούπας νερό να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, Ανοίγουμε έπειτα ένα φύλλο περίπου 28 εκ. το βάζουμε σε ένα ταψάκι αλευρωουτυρωμένο για τάρτες
και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα να βράσουν,
στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλαόυ (προσοχή να διαλυθεί σωστά χωρίς σβόλους δε, αλλάζει η ύφη ακόμη και αν χτυπηθεί με μίξερ)
και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει μέχρι να σφίξει η κρέμα, έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους
και το βούτυρο
μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα στενό σκεύος τα ασπράδια με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
Συναρμολόγηση
Μόλις κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα
και έπειτα την μαρέγκα,
Την ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ στις 180 βαθμού μέχρι να χρυσίσει η μαρέγκα. Περιμένουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!
αυτή η τάρτα θα τους τρελάνει!!!
Υλικά για 24 εκ ταψάκι
Για την βάση
180 γρ αλεύρι για όλες τι χρήσει
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκο
Κρέμα λεμονιού
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού χυμό από λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάου
ξύσμα από 2 λεμόνια
60 γρ. βούτυρο
3 κρόκοι
Για την μαρέγκα
4 ασπράδια σε θερμοκρασία περιβάλλον
125 γρ ζάχαρη
Συνταγή
Βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά εκτός από τον κρόκο , τρίβουμε καλά το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει ψίχουλα,
προσθέτουμε τον κροκό και 3 κ.σούπας νερό να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, Ανοίγουμε έπειτα ένα φύλλο περίπου 28 εκ. το βάζουμε σε ένα ταψάκι αλευρωουτυρωμένο για τάρτες
και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα να βράσουν,
στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλαόυ (προσοχή να διαλυθεί σωστά χωρίς σβόλους δε, αλλάζει η ύφη ακόμη και αν χτυπηθεί με μίξερ)
και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει μέχρι να σφίξει η κρέμα, έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους
και το βούτυρο
μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα στενό σκεύος τα ασπράδια με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
Συναρμολόγηση
Μόλις κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα
και έπειτα την μαρέγκα,
Την ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ στις 180 βαθμού μέχρι να χρυσίσει η μαρέγκα. Περιμένουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου