Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κεφτεδάκια του Ικεα

Έχουν πολλούς οπαδούς και όχι άδικα!!! (scrool down for English)
ά
Υλικά
500γρ κιμά ανάμεικτο
1 αυγό
200ml κρέμα γάλακτος και νερό (ή γάλα και νερό)
2 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή 50 γρ μπαγιάτικο ψωμί
2  βραστές πατάτες πουρέ
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μπαχάρι


Σάλτσα
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml νερό ή ζωμό κρέατος (αν βάλετε σκέτο νερό προσθέστε μισό κύβο)
1 κουταλάκι τη ς σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά άσπρο αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι


Συνταγή
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει,
DSC04451
σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
DSC04455
τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και το βάζουμε να κάψει, βρέχοντας τα χέρια μας κάνουμε μπαλάκια καυτά ρίχνουμε στο κόφτο λάδι,
DSC04456
τα γυρνάμε να ροδίσουν και από τις 2 μεριές, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Σάλτσα
Βάζουμε το νερό μαζί τον κύβο να βράσει ,
DSC04457
μέσα στην κρέμα διαλύουμε το αλεύρι καλά να μην έχει σβόλους,  μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε την σόγια το αλάτι , το πιπέρι και τέλος την κρέμα με το αλεύρι και ανακευουμε μέχρι να πήξει,
DSC04458
μόλις πήξει την βάζουμε πάνω στ ακεφτεδάκια και σερβίρουμε.
DSC04461
                        Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Ο κιμάς μπορείς να σας φάνει πολύ ζουμερός αν τον βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει, μην το φοβηθείτε, αν θέλετε μπορείτε να αλευρώσετε τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι από το αγγλικό βιβλίο συνταγών του Ικεα!
 

IKEA's meatballs
They have many fans and for good reason!

materials
500g minced meat mixed
1 egg
200ml milkvcream and water (or milk and water)
2 ½ tbsp onion, chopped
½ cup bread crumbs or stale bread 50 g
2 boiled mashed potatoes    oil for frying
salt, white pepper, allspice
Sauce
100 ml milk cream
200 ml water or beef broth (if you put plain water add half a cube)
1 teaspoon soy sauce
1 tablespoon white flour
salt, white pepper

Recipe
Put some oil in a pan and fry the onions until they get o golden color
in a bowl put all the remaining ingredients and mix well.

place the bowl for 30 minutes in the refrigerator. Place in a pan some oil and let it burn, wetting our hands we put the balls into the hot oil
when the meatballs turn to brown from both sides, remove from the pan.

Sauce
Put the water with the cube to boil,
in the cream dissolve the flour well, when the water boils add soy, salt, pepper and finally the cream and flour until it congeals,
just put the sause on the meatballs and serve.
Good Luck!!
PS Minced meat may seem very juicy if you put it in the fridge will tighten, do not be afraid! If you want you may flour the meatballs.
The recipe is from an English cookbook of IKEA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου