Χθες βάφτισα την μικρή μου κόρη το όνομα της Βασιλεία- Αικατερίνη!!!Το θέμα της βάφτισης ηταν η Χιονάτη όποτε δε θα μπορούσαν αν λείπουν τα μήλα!!!
Υλικά
1 κιλό φιρίκια ή μικρά μήλα
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα σκουπίζουμε να φύγει όλη η υγρασία και τα τρυπάτε στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκια ή με αυτό που εξετάζουν τον λαιμό των παιδιών οι γιατροί ,
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 147 βαθμούς κελσίου.
αν δεν έχετε θερμόμετρο θα πάρετε ένα ποτήρι κρύο νερό, όταν θα ρίχνετε μέσα μια σταγόνα και αυτή θα κρυσταλλώνει, δε θα λιώνει ή να διαλύετε θα πρέπει δηλαδή να στέκετε μέσα στο ποτήρι με το που το ρίχνετε και όχι στον πάτο του ποτηριού,
η καραμέλα είναι έτοιμη, (παραπάνω λίγο δε πειράζει να βράσει λιγότερο πειράζει) αποσύρετε από το μάτι, το αφήνετε για 1 λεπτό να ηρεμήσει. Βουτάμε μέσα τα μήλα ,
τα κρατάμε λίγο στον αέρα να στραγγίξουν
και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Τα μήλα θα τα ετοιμάσετε 1 με 2 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς η καραμέλα λιώνει από την υγρασία που βγάζει το μήλο.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιαρού
Υλικά
1 κιλό φιρίκια ή μικρά μήλα
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα σκουπίζουμε να φύγει όλη η υγρασία και τα τρυπάτε στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκια ή με αυτό που εξετάζουν τον λαιμό των παιδιών οι γιατροί ,
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 147 βαθμούς κελσίου.
αν δεν έχετε θερμόμετρο θα πάρετε ένα ποτήρι κρύο νερό, όταν θα ρίχνετε μέσα μια σταγόνα και αυτή θα κρυσταλλώνει, δε θα λιώνει ή να διαλύετε θα πρέπει δηλαδή να στέκετε μέσα στο ποτήρι με το που το ρίχνετε και όχι στον πάτο του ποτηριού,
η καραμέλα είναι έτοιμη, (παραπάνω λίγο δε πειράζει να βράσει λιγότερο πειράζει) αποσύρετε από το μάτι, το αφήνετε για 1 λεπτό να ηρεμήσει. Βουτάμε μέσα τα μήλα ,
τα κρατάμε λίγο στον αέρα να στραγγίξουν
και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Τα μήλα θα τα ετοιμάσετε 1 με 2 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς η καραμέλα λιώνει από την υγρασία που βγάζει το μήλο.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιαρού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου