Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καραμελωμένα μήλα

Χθες βάφτισα την μικρή μου κόρη το όνομα της Βασιλεία- Αικατερίνη!!!Το θέμα της βάφτισης ηταν η Χιονάτη όποτε δε θα μπορούσαν αν λείπουν τα μήλα!!!
έ
Υλικά
1 κιλό φιρίκια ή μικρά μήλα
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα σκουπίζουμε να φύγει όλη η υγρασία και τα τρυπάτε στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκια ή με αυτό που εξετάζουν τον λαιμό των παιδιών οι γιατροί ,
DSC04693-001
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 147 βαθμούς κελσίου.
DSC04695-001
αν δεν έχετε θερμόμετρο θα πάρετε ένα ποτήρι κρύο νερό, όταν θα ρίχνετε μέσα μια σταγόνα και αυτή θα κρυσταλλώνει, δε θα λιώνει  ή να διαλύετε θα πρέπει δηλαδή να στέκετε μέσα στο ποτήρι με το που το ρίχνετε και όχι στον πάτο του ποτηριού,
DSC04698-001
DSC04699-001
η καραμέλα είναι έτοιμη, (παραπάνω λίγο δε πειράζει να βράσει λιγότερο πειράζει) αποσύρετε από το μάτι, το αφήνετε για 1 λεπτό να ηρεμήσει. Βουτάμε μέσα τα μήλα ,
DSC04701
τα κρατάμε λίγο στον αέρα να στραγγίξουν
DSC04702-001
και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
DSC04703-001
                       Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Τα μήλα θα τα ετοιμάσετε 1 με 2 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς η καραμέλα λιώνει από την υγρασία που βγάζει το μήλο.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιαρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου