Αφράτα, γρήγορα και πεντανόστιμα!!!
Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ βούτυρο φρέσκο
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλυκού κανέλα
1 αυγό για άλλειμα
Συνταγή
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια
και το αδειάζουμε με όλα τα υλικά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Εάν βγει μαλακό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνοντας μπαστουνάκια πιάνοντας τα από την μέση και στριφογυρίζοντας τα και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε φύλλο λαδόκολλας.
Αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανάμειξη με λίγο
γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 βαθμούς έως να πάρουν χρώμα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα από πορτοκάλι και χωρίζουμε τη
ζύμη στη μέση προσθέτοντας σε κάθε μέλος διαφορετικό μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή ειναι της θείας μου Ελενης Τσαφή.
Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ βούτυρο φρέσκο
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλυκού κανέλα
1 αυγό για άλλειμα
Συνταγή
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια
και το αδειάζουμε με όλα τα υλικά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Εάν βγει μαλακό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνοντας μπαστουνάκια πιάνοντας τα από την μέση και στριφογυρίζοντας τα και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε φύλλο λαδόκολλας.
Αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανάμειξη με λίγο
γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 βαθμούς έως να πάρουν χρώμα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα από πορτοκάλι και χωρίζουμε τη
ζύμη στη μέση προσθέτοντας σε κάθε μέλος διαφορετικό μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή ειναι της θείας μου Ελενης Τσαφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου