Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μπακλαβάς

Γεύσεις από παράδοση!!!
ά
Υλικά
40 φύλλα κρούστα για γλυκά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ πρόβειο βούτυρο
300γρ καρύδια τριμμένα (όχι σκόνη)
1 κ. σούπας κανέλα
λίγο νερό
Σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
400γρ νερό
80γρ γλυκόζη
Συνταγή
Ανοίγουμε τα φύλλα από την συσκευασία, βάζουμε πάνω στα φύλλα το ταψί και τα κόβουμε περιμετρικά από το ταψί.
DSC04736-001
DSC04737-001
Λιώνουμε τα 2 βουτυρά μαζί και αλείφουμε με ένα πινέλο το πάτο του ταψιού,
DSC04738-001
βάζουμε 20 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα ,
DSC04739-001
βάζοντας στο ενδιάμεσο τα κομμένα φύλλα.
DSC04740-001
Βάζουμε στο ενδιάμεσο τα καρυδιά με την κανέλα,
DSC04741-001
τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα, κρατάμε 3 καλά φύλλα βάζουμε τα κομμάτια και από πάνω τα 3 φύλλα,
DSC04742-001
βάζουμε τον μπακλαβά για 30 λεπτά στο ψυγείο.
DSC04743-001
Έπειτα τον κόβουμε σε κομμάτια το ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 με  1 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει.
DSC04745-001
Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το  σιρόπι να βράσουν, μετράμε 3 λεπτά από την ώρα που αρχίσει να κοχλάζει μόλις περάσουν τα 3 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στον ζεστό μπακλαβά.
DSC04746-001
DSC04747-001
                    Καλή Επιτυχία!!!!
ά


Η  συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου