Γεύσεις από παράδοση!!!
Υλικά
40 φύλλα κρούστα για γλυκά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ πρόβειο βούτυρο
300γρ καρύδια τριμμένα (όχι σκόνη)
1 κ. σούπας κανέλα
λίγο νερό
Σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
400γρ νερό
80γρ γλυκόζη
Συνταγή
Ανοίγουμε τα φύλλα από την συσκευασία, βάζουμε πάνω στα φύλλα το ταψί και τα κόβουμε περιμετρικά από το ταψί.
Λιώνουμε τα 2 βουτυρά μαζί και αλείφουμε με ένα πινέλο το πάτο του ταψιού,
βάζουμε 20 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα ,
βάζοντας στο ενδιάμεσο τα κομμένα φύλλα.
Βάζουμε στο ενδιάμεσο τα καρυδιά με την κανέλα,
τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα, κρατάμε 3 καλά φύλλα βάζουμε τα κομμάτια και από πάνω τα 3 φύλλα,
βάζουμε τον μπακλαβά για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Έπειτα τον κόβουμε σε κομμάτια το ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, μετράμε 3 λεπτά από την ώρα που αρχίσει να κοχλάζει μόλις περάσουν τα 3 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στον ζεστό μπακλαβά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου