Δε θα μείνει ψίχουλο…..
Υλικά
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι ,πιπέρι
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.
έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ
και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά,
περνούμε ένα ταψί 30 χ 40 ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά,
ρίχνουμε από πάνω τον χυλό,
πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα,
το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγη ειναι του αναγνώστη Δημήτρη Κορκίδα.
Υλικά
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι ,πιπέρι
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.
έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ
και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά,
περνούμε ένα ταψί 30 χ 40 ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά,
ρίχνουμε από πάνω τον χυλό,
πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα,
το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγη ειναι του αναγνώστη Δημήτρη Κορκίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου