Συνταγή διαγωνισμού Πολυχωρου Ραπουνζελ
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και ξεψαχνισμένα
1 κονσέρβα μεσαία μανιτάρια ή
7-8 φρέσκα κομμένα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 φλ. τσαγιού κασέρι
200 γρ κρέμα γάλακτος Light
100 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια,
έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά έκτος από κρέμα και το κασέρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο,
έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,
μόλις αυτή φουσκώσει και αφρίσει αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε το κασέρι ανακατεύοντας καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα, βάζουμε στην μέση μια κουταλιά της σούπας γέμιση περνούμε της άκρες τις βρέχουμε με λίγο νερό και τις ενώνουμε με τον ακόλουθο τρόπο,
βάζουμε τα πουγκάκια πάνω σε λαδόκολλα ή ταψί που το έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μίση ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε πουγκακια, ανοίγετε το φύλλα της σφολιάτας, απλώνετε το ένα πάνω σε λαδωμένο ταψί ρίχνετε από πάνω την γέμιση απλώνοντας την ομοιόμορφα και από πάνω το άλλο φύλλο, δε χρειάζεται να ενώνονται τα 2 φύλλα μεταξύ τους θα πρόσεξε τε το ταψί να είναι όσο το μέγεθος της σφολιάτας αν γίνετε. Το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Υ.Γ. Σε όποιον αρέσει η συνταγή και θέλει να κερδίσει τον διαγωνισμό μπορεί να πατήσει το “Μου αρέσει” αφού πρώτα πατήσει το λινκ και μπει μέσα στην σελίδα της συνταγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου