Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κοτοπιτάκια της Μένιας

Συνταγή διαγωνισμού Πολυχωρου Ραπουνζελ
DSC04824-001
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και ξεψαχνισμένα
1 κονσέρβα μεσαία μανιτάρια ή
7-8 φρέσκα κομμένα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 φλ. τσαγιού κασέρι
200 γρ κρέμα γάλακτος Light
100 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια,
DSC04810-001 
έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά έκτος από κρέμα και το κασέρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο,
DSC04811-001
έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,
DSC04812-001
μόλις αυτή φουσκώσει και αφρίσει αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε το κασέρι ανακατεύοντας καλά.
DSC04815-001
Το αφήνουμε να κρυώσει.
DSC04816-001
Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα, βάζουμε στην μέση μια κουταλιά της σούπας γέμιση περνούμε της άκρες τις βρέχουμε με λίγο νερό και τις ενώνουμε με τον ακόλουθο τρόπο,
DSC04819
DSC04820
DSC04822
βάζουμε τα πουγκάκια πάνω σε λαδόκολλα ή ταψί που το έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μίση ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
                             Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε πουγκακια, ανοίγετε το φύλλα της σφολιάτας, απλώνετε το ένα πάνω σε λαδωμένο ταψί ρίχνετε από πάνω την γέμιση απλώνοντας την ομοιόμορφα και από πάνω το άλλο φύλλο, δε χρειάζεται να ενώνονται τα 2 φύλλα μεταξύ τους θα πρόσεξε τε το ταψί να είναι όσο το μέγεθος της σφολιάτας αν γίνετε. Το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Υ.Γ. Σε όποιον αρέσει η συνταγή και θέλει να κερδίσει τον διαγωνισμό μπορεί να πατήσει το “Μου αρέσει” αφού πρώτα πατήσει το λινκ και μπει μέσα στην σελίδα της συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου