Μικρά γλυφιτζουροκεκάκια!!!!
Υλικά
600 γρ μπαγιάτικο κέικ σοκολάτας κατά προτίμηση
500γρ μερέντα
400 γρ λεύκη κουβερτούρα ή μαύρη
τρούφα σε διάφορα χρώματα
Ξυλάκια για σουβλάκι
Συνταγή
Κάνουμε το κέικ τρίμματα στο multi και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ,
ρίχνουμε μέσα την μερεντα
και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή μπάλα,
περνούμε μια μεζούρα κουταλιού βάζουμε όσο κέικ χωραεί μέσα το βγάζουμε και το κάνουμε μπαλάκι (αν δεν έχετε μεζούρα δε πειράζει, αυτό το κάνουμε για να βγουν όλα το ίδιο μέγεθος),
το τρυπάμε με το ξυλάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε την σοκολάτα στο Μπεν Μάρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων στο πιο χαμηλό (μη το βάλετε παραπάνω θα καεί η σοκολάτα και θα είναι για πέταμα),σε ένα πιάτο ρίχνετε την τρούφα. Βυθίζετε τις μπάλες μέσα στην σοκολάτα
και έπειτα στην τρούφα να πάει παντού.
Τα βάζετε στο ψυγείο διατηρούνται μέχρι και μια εβδομάδα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείνα χρειαστεί περισσότερη Μέρεντα δε θέλουμε το μείγμα να είναι στεγνό , θέλουμε να πλάθετε σαν κεφτεδάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου