Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κολασμένη σοκολατόπιτα

Εθιστική απόλαυση!!!!
ό
Υλικά
1 φλ. βιταμ λιωμένο

5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη
250γρ. Lacta λιωμένη
Για το γλάσο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ  κουβερτούρα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε τις σοκολάτες( κουβερτούρα και lacta) σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο χαμηλή ένταση.

IMG_3794
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ βάζοντας τις λιωμένες σοκολάτες στο τέλος.
IMG_3796
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί περίπου των 27 cm
IMG_3799
και το βάζουμε στο φούρνο όταν φτάσει η θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς (συνήθως σβήνει ένα κόκκινο φωτάκι στις ένδειξης του φούρνου) για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, θα έχει πιάσει κρούστα από πάνω και το μείγμα μέσα θα τρεμοπαίζει σαν ζελέ, δεν δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
ΓΛΑΣΟ
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
IMG_3800
Αφού βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το γλάσο δε μας νοιάζει αν είναι ζεστή ή κρύα,
IMG_3803
και την βάζουμε  στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, γιατί οι σοκολάτες μέσα είναι ρευστές, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Η σοκολατόπιτα διατηρείται στο ψυγείο.

DSC05300
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της ξαδέρφης μου Νικολαϊδου Εύης.
Υ.Γ. Το κέικ μέσα είναι σαν λασπωμένο σαν να τρως λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλετε πριν σερβίρετε το γλυκό το βάζετε  για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων  για να είναι ρευστή η σοκολάτα.
Η πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου