Εθιστική απόλαυση!!!!
Υλικά
1 φλ. βιταμ λιωμένο
Λιώνουμε τις σοκολάτες( κουβερτούρα και lacta) σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο χαμηλή ένταση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ βάζοντας τις λιωμένες σοκολάτες στο τέλος.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί περίπου των 27 cm
και το βάζουμε στο φούρνο όταν φτάσει η θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς (συνήθως σβήνει ένα κόκκινο φωτάκι στις ένδειξης του φούρνου) για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, θα έχει πιάσει κρούστα από πάνω και το μείγμα μέσα θα τρεμοπαίζει σαν ζελέ, δεν δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
ΓΛΑΣΟ
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το γλάσο δε μας νοιάζει αν είναι ζεστή ή κρύα,
και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, γιατί οι σοκολάτες μέσα είναι ρευστές, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Η σοκολατόπιτα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της ξαδέρφης μου Νικολαϊδου Εύης.
Υ.Γ. Το κέικ μέσα είναι σαν λασπωμένο σαν να τρως λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλετε πριν σερβίρετε το γλυκό το βάζετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή η σοκολάτα.
Η πηγη
Υλικά
1 φλ. βιταμ λιωμένο
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη
250γρ. Lacta λιωμένη
Για το γλάσο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ κουβερτούρα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνουμε τις σοκολάτες( κουβερτούρα και lacta) σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο χαμηλή ένταση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ βάζοντας τις λιωμένες σοκολάτες στο τέλος.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί περίπου των 27 cm
και το βάζουμε στο φούρνο όταν φτάσει η θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς (συνήθως σβήνει ένα κόκκινο φωτάκι στις ένδειξης του φούρνου) για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, θα έχει πιάσει κρούστα από πάνω και το μείγμα μέσα θα τρεμοπαίζει σαν ζελέ, δεν δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
ΓΛΑΣΟ
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλι την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το γλάσο δε μας νοιάζει αν είναι ζεστή ή κρύα,
και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, γιατί οι σοκολάτες μέσα είναι ρευστές, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Η σοκολατόπιτα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της ξαδέρφης μου Νικολαϊδου Εύης.
Υ.Γ. Το κέικ μέσα είναι σαν λασπωμένο σαν να τρως λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλετε πριν σερβίρετε το γλυκό το βάζετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή η σοκολάτα.
Η πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου