Αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερη, είχαμε κάποιους ενδοιασμούς με την “θεία” μου αν θα έπρεπε να το αναρτήσω ή όχι γιατί δε άρεσε σε όλους όσους το δοκίμασαν, είναι κέικ για ιδιαίτερα γούστα. Είναι νωπό με έντονη γεύση του μούστου.
Ή που θα το λατρέψετε ή θα σας φάνει πολύ “νωπό”.
Υλικά
140 γρ ελαιόλαδο
200 γρ πετιμέζι
140 γρ χυμός πορτοκαλιού
50 γρ ζάχαρη αχνή
1/2 κουτ γλυκού κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
200 γρ βούτυρο αγελάδος
200 γρ κουβερτούρα
4 αυγά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέικιν παουντερ
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μούστο, το χυμό την άχνη την κανέλλα το ξύσμα και το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε το μείγμα του μούστου με τη σοκολάτα,
προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με μιά κουτάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν,και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα
και ενσωματώνουμε στο βασικό μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26εκ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε 50 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε το θέλετε τόσο νωπό ψήστε το μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Η Συνταγή είναι της Λένας Τσαφή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου