Καραμελωμένο καραφούντουκε….
Υλικά
1 παντεσπάνι σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο φυτική σαντιγί Κρε τόρρε
400γρ Μέρεντα
1 μικρό βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200γρ νερό
Συνταγή
Κάνουμε το παντεσπάνι όπως γράφει η συνταγή.
Καραμελωμένα φουντούκια
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά και βάζουμε την ζάχαρη,
η ζάχαρη θα αρχίσει να λιώνει και να αποκτά ένα μελί χρώμα (μην την αφήσετε να καεί πολύ γιατί θα πικρίσει)
αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα φουντούκια
και ανακατεύουμε καλά,
βάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα πιάτο να κρυώσουν, μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο multi και τα κάνουμε σχετικά χοντρά τρίμματα.
Σιρόπι
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 2 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Γέμιση μερεντα με φουντούκια
Χτυπάμε στο μίξερ 350 γρ σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι, ρίχνουμε μέσα την μερεντα
ξαναχτυπάμε καλά (προσοχή γιατί η μερεντα κολλάει στον πάτο του μπολ) και ρίχνουμε μέσα τα φουντουκιά
ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Γέμιση βύσσινο
Χτυπάμε την Σαντιγύ να γίνει γιαούρτι και αδειάζουμε όλο το βάζο με το γλυκό, χτυπάμε για ένα λεπτό.
Χτυπάμε την υπόλοιπη σαντιγί να φίνει σφικτή για το στόλισμα.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους,
Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε ελαφρά το ένα κομμάτι παντεσπάνι στρώνουμε από πάνω την σαντιγί με τα φουντουκιά και την μερέντα,
απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω και το σιροπιάζουμε ελαφρά πάλι,
βάζουμε το μείγμα με το βύσσινο και από πάνω
το τελευταίο παντεσπάνι, καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει. Αν θέλετε μπορείτε να την στολίσετε με ζαχαρόπαστα αφού πρώτα την επαλείψετε με βουτυρόκρεμα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η τούρτα είναι από τον αρραβώνα της αδερφής μου που έγινε το Σάββατο!!!όποτε η φωτογραφία είναι από το κέντρο και δε μπόρεσα να βγάλω καλύτερη, νομίζω όμως ότι φαίνετε το αποτέλεσμα…
Παιδιά να ζήσετε και πάντα ευτυχισμένοι!!!! Φιλιά Πολλά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου