Για τους λάτρεις του τσουρεκιού…
Υλικά για 28 εκ ταψί
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος ή Fresco
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
500γρ φαρίνα
4 αυγά
1/2 κ.γλυκού κακουλέ τριμμένο
1/2 κ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
1 δάκρυ μαστίχας Χίου σε σκόνη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,
έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 4 λεπτά.
Αλευρωβουτυρώνουμε την φόρμα και βάζουμε μέσα το μείγμα,
το ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αυτή η εκδοχή είναι πολύ καλή πρόταση για αυτούς που δεν τρώνε τσουρέκι βασιλόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου