Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κέικ με γεύση τσουρεκιού

Για τους λάτρεις του τσουρεκιού…
DSC05622

Υλικά για 28 εκ ταψί
1 1/2  φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος ή Fresco
1 1/4  φλ. τσαγιού γάλα

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
500γρ φαρίνα
4 αυγά
1/2 κ.γλυκού κακουλέ τριμμένο
1/2 κ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
1 δάκρυ μαστίχας Χίου σε σκόνη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,
DSC05613
έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 4 λεπτά.
DSC05614
Αλευρωβουτυρώνουμε την φόρμα και βάζουμε μέσα το μείγμα,
DSC05616
το ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
DSC05621
                  Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ.
Αυτή η εκδοχή είναι πολύ καλή πρόταση για αυτούς που δεν τρώνε τσουρέκι βασιλόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου