Με συγκίνηση σας παρουσιάζω αυτό το γλυκό. Όποιος έχει ποντιακή καταγωγή το γνωρίζει. Είναι το γλυκό των παιδικών μου χρονών, περίμενα πως και πως να το φτιάξει η γιαγιά μου, Δυστυχώς η συνταγή δεν είναι δική της αλλά είναι εξίσου καλή όσο αυτή που έκανε.
Υλικά
200γρ γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.γ σόδα φαγητού
2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
2 αυγά
800γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε την σόδα, το αφήνουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να φουσκώσει. αν μπορείτε αφήστε το όλο το βράδυ.
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζοντας σιγά σιγά το αλεύρι,
ζυμώνοντας έως ότου να μην κολλάει στα χεριά (μην είναι πολύ σφικτή η ζύμη), την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Αν βιάζεστε ξεκινήστε αμέσως. Ανοίξτε την ζύμη ένα φύλλο 2 χιλ. κόβουμε την ζύμη σε ρόμβους ή σε τετράγωνα,
κάνουμε μια τρύπα στην μέση
και περνάμε την μια άκρη μέσα από την τρύπα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να καεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ωτια,
τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με ζάχαρη, μελί ή σκέτα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πρόσθεσα στην συνταγή 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει για να βγουν πιο φουσκωτά.
Η συνταγή είναι της Ελένης Σαββιδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου