Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες.
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λίγο λάδι να καεί, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά
και ένα ποτήρι νερό,
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού, κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει, αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο με τα χεριά
και ανακατεύουμε . αποσύρουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε να βάλετε κρεμμύδι το πρόσθετε μαζί με την πάπρικα , εδώ δε έβαλα γιατί την συνταγή την έκανε η πεθερά μου και δε τους αρέσει πολύ το κρεμμύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου