Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γαλακτομπούρεκο

Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπά σου?
ύ
Υλικά
Κρέμα
2 λίτρα γάλα πλήρες
5 αυγά
5 βανίλιες
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250 γρ φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
2 1/ 2ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σούπας γλυκόζη
1 φλούδα από λεμόνι
Συνταγή
Χωρίζουμε τα αυγά το ασπράδι από τον κρόκο, χτυπάμε τα ασπράδια με τις 2 βανίλιες σε μαρέγκα σφικτή, προσθέτουμε τους κρόκους ένα ένα
DSC05659
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μην φύγει ο αέρας.
DSC05660
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τις υπόλοιπες βανίλιες να βράσουν σε μια βαθιά μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το γάλα με τα αυγά πάλι στην κατσαρόλα
DSC05661
και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει,  δε θα πήξει πολύ θα γίνει σαν την κρέμα άνθος. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα όπως εδω
DSC04607-001_thumb[2] 
βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντας τα ένα ένα, βάζουμε  την κρεμά
DSC05662 
κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη, στρώνουμε τα φύλλα από πάνω απλώνοντας τα ένα ένα και βουτυρώνοντας τα,
DSC05663
διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν
DSC05664
DSC05665
και από πάνω βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα που έχουμε κρατήσει βουτυρώνοντας τα.
DSC05666 
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και την ραντίζουμε με λίγο νερό, Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο στο φούρνο για 1 ώρα στους 160 βαθμούς πάνω κάτω.
DSC05672
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε για 4 λεπτά από την ώρα βρασμού. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό ή το ανάποδο,
DSC05674
αφήνουμε το γλυκό για μια ώρα να κάτσει πριν το σερβίρουμε.

ύ
                          Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι από διαγωνισμό στο Πρωινό μου με δική μου εκτέλεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου