Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ μαστίχας Χίου

Ελληνικό προϊόν….
DSC06292
Υλικά
1 μικρό μπουκάλι  οινόπνευμα ποτοποιας
20γρ. μαστίχα Χίου.
3 κιλά νερό
3 κιλά ζάχαρη
Συνταγή
DSC06263
Αδειάζουμε το οινόπνευμα σε ένα βάζο , ρίχνουμε μέσα τη μαστίχα και το κλείνουμε. Σε μια νύχτα η μαστίχα διαλύεται στο οινόπνευμα.
DSC06264
Στη βάση του βάζου μένει όλη η κόλλα της μαστίχας. Δεν την θέλουμε στο λικέρ μας οπότε μη προσπαθήσετε να τη ξεκολλήσετε.
DSC06265

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κιλά νερό
και 3κιλά ζάχαρη . Ανακατεύω και βράζω το σιρόπι μου μέχρι να αρχίσει να δένει.

DSC06286
Μετά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει τελείως το ανακατεύω με το οινόπνευμα και τη μαστίχα. Γίνεται πολύ απαλό γιατί προσωπικά δεν μου αρέσουν τα δυνατά λικέρ. Όμως μπορείτε να προσθέσετε όσο οινόπνευμα θέλετε μέχρι να το κάνετε ακριβώς όπως σας αρέσει.

DSC06290
Το βάζουμε σε μπουκάλια που έχουμε και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

                     Καλή Επιτυχία!!!
DSC06291

Η συμβουλή της ΑνθήςΕίναι ένα λικέρ πολύ πολύ νόστιμο. Ηρεμεί το στομάχι και σου φτιάχνει τη γεύση στο στόμα ειδικά αν έχεις φάει ένα βαρύ φαί με πολλά μπαχάρια. Προειδοποιώ πως την ημέρα που θα το φτιάξετε από τις πολλές δοκιμές θα γίνετε ολίγον ντίρλα. Γι' αυτό βάλτε και μια ωραία μουσική να παίζει και θα περάσετε πολύ όμορφα. !!! Enjoy !
Η συνταγή οι φωτογραφίες και η εκτέλεση είναι της φίλης μου Ανθής Δήμου!

1 σχόλιο:

  1. παρακαλω αλλαξτε την εικονα με το μπουκαλι οινοπνευματος,το σωστο ειναι αλκοολη ποτοποιιας,αυτο ειναι πολυ τοξικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή