Ελληνικό προϊόν….
Υλικά
1 μικρό μπουκάλι οινόπνευμα ποτοποιας
20γρ. μαστίχα Χίου.
3 κιλά νερό
3 κιλά ζάχαρη
Συνταγή
Αδειάζουμε το οινόπνευμα σε ένα βάζο , ρίχνουμε μέσα τη μαστίχα και το κλείνουμε. Σε μια νύχτα η μαστίχα διαλύεται στο οινόπνευμα.
Στη βάση του βάζου μένει όλη η κόλλα της μαστίχας. Δεν την θέλουμε στο λικέρ μας οπότε μη προσπαθήσετε να τη ξεκολλήσετε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κιλά νερό
και 3κιλά ζάχαρη . Ανακατεύω και βράζω το σιρόπι μου μέχρι να αρχίσει να δένει.
Μετά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει τελείως το ανακατεύω με το οινόπνευμα και τη μαστίχα. Γίνεται πολύ απαλό γιατί προσωπικά δεν μου αρέσουν τα δυνατά λικέρ. Όμως μπορείτε να προσθέσετε όσο οινόπνευμα θέλετε μέχρι να το κάνετε ακριβώς όπως σας αρέσει.
Το βάζουμε σε μπουκάλια που έχουμε και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συμβουλή της ΑνθήςΕίναι ένα λικέρ πολύ πολύ νόστιμο. Ηρεμεί το στομάχι και σου φτιάχνει τη γεύση στο στόμα ειδικά αν έχεις φάει ένα βαρύ φαί με πολλά μπαχάρια. Προειδοποιώ πως την ημέρα που θα το φτιάξετε από τις πολλές δοκιμές θα γίνετε ολίγον ντίρλα. Γι' αυτό βάλτε και μια ωραία μουσική να παίζει και θα περάσετε πολύ όμορφα. !!! Enjoy !
Η συνταγή οι φωτογραφίες και η εκτέλεση είναι της φίλης μου Ανθής Δήμου!
Υλικά
1 μικρό μπουκάλι οινόπνευμα ποτοποιας
20γρ. μαστίχα Χίου.
3 κιλά νερό
3 κιλά ζάχαρη
Συνταγή
Αδειάζουμε το οινόπνευμα σε ένα βάζο , ρίχνουμε μέσα τη μαστίχα και το κλείνουμε. Σε μια νύχτα η μαστίχα διαλύεται στο οινόπνευμα.
Στη βάση του βάζου μένει όλη η κόλλα της μαστίχας. Δεν την θέλουμε στο λικέρ μας οπότε μη προσπαθήσετε να τη ξεκολλήσετε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κιλά νερό
και 3κιλά ζάχαρη . Ανακατεύω και βράζω το σιρόπι μου μέχρι να αρχίσει να δένει.
Μετά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει τελείως το ανακατεύω με το οινόπνευμα και τη μαστίχα. Γίνεται πολύ απαλό γιατί προσωπικά δεν μου αρέσουν τα δυνατά λικέρ. Όμως μπορείτε να προσθέσετε όσο οινόπνευμα θέλετε μέχρι να το κάνετε ακριβώς όπως σας αρέσει.
Το βάζουμε σε μπουκάλια που έχουμε και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συμβουλή της ΑνθήςΕίναι ένα λικέρ πολύ πολύ νόστιμο. Ηρεμεί το στομάχι και σου φτιάχνει τη γεύση στο στόμα ειδικά αν έχεις φάει ένα βαρύ φαί με πολλά μπαχάρια. Προειδοποιώ πως την ημέρα που θα το φτιάξετε από τις πολλές δοκιμές θα γίνετε ολίγον ντίρλα. Γι' αυτό βάλτε και μια ωραία μουσική να παίζει και θα περάσετε πολύ όμορφα. !!! Enjoy !
Η συνταγή οι φωτογραφίες και η εκτέλεση είναι της φίλης μου Ανθής Δήμου!
παρακαλω αλλαξτε την εικονα με το μπουκαλι οινοπνευματος,το σωστο ειναι αλκοολη ποτοποιιας,αυτο ειναι πολυ τοξικο....
ΑπάντησηΔιαγραφή