Η πριγκίπισσα της πίτας!!!
Υλικά
500γρ φύλλα κρούστας
για την γέμιση
1 κιλό τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτ. νες ζάχαρη
1 φλ. νες σπορέλαιο
1 φλ. νες σταφίδες ξανθές
1 φλ. νες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σούπας κανέλα
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο για το τα φύλλα
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
Περνούμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε, βάζουμε ακόμη ένα φύλλο από πάνω του. Περνούμε λίγη γέμιση και την πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή η γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια των φύλλων και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Κόβουμε την πίτα σε λωρίδες.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε την πίτα σαν σαλιγκάρι.
Υλικά
500γρ φύλλα κρούστας
για την γέμιση
1 κιλό τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτ. νες ζάχαρη
1 φλ. νες σπορέλαιο
1 φλ. νες σταφίδες ξανθές
1 φλ. νες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σούπας κανέλα
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο για το τα φύλλα
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
Περνούμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε, βάζουμε ακόμη ένα φύλλο από πάνω του. Περνούμε λίγη γέμιση και την πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή η γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια των φύλλων και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Κόβουμε την πίτα σε λωρίδες.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε την πίτα σαν σαλιγκάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου