Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Η πριγκίπισσα της πίτας!!!
ό
Υλικά
500γρ φύλλα κρούστας
για την γέμιση
1 κιλό τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτ. νες ζάχαρη
1 φλ. νες σπορέλαιο
1 φλ. νες σταφίδες ξανθές
1 φλ. νες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σούπας κανέλα
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο για το τα φύλλα
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
DSC05399
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
Περνούμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε, βάζουμε ακόμη ένα φύλλο από πάνω του. Περνούμε λίγη γέμιση και την πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
DSC05400
Το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
DSC05401
DSC05402
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή η γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια των φύλλων και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Κόβουμε την πίτα σε λωρίδες.
DSC05406
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
DSC05407
Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

                      Καλή Επιτυχία!!!!
DSC05408
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε την πίτα σαν σαλιγκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου