Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με σάλτσα ρετσίνας

Μου κόλλησες την ρετσινιά!!!
ό  ά ί
Υλικά για 2 άτομα
2 μπούτια κοτόπουλα
1 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού  ζωμό κοτόπουλο
1/2 φλ. τσαγιού ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
1 κ.γλυκού μπαχαρικό για κοτόπουλα
Συνταγή
Βάζουμε τα μπούτια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν (Αν τα βράσετε στην χύτρα ακόμη καλύτερα). Όταν είναι έτοιμα βρασμένα , όταν δηλαδή τα τρυπάμε και δεν τρέχει αίμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το ζωμό του κοτόπουλο και κρατάμε τα 2 φλιτζάνια ζωμού.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι (προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι, αν δεν έχετε θα αφαιρέσετε την πέτσα του κοτόπουλου), μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά βάζουμε τα μπούτια μαζί μετά μπαχαρικά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά  και από τις 2 πλευρές τους.
DSC05796
Τα σβήνουμε με ρετσίνα.
DSC05798
Βγάζουμε τα μπούτια από το τηγάνι.Στο λάδι που έχουμε τηγανίσει τα μπούτια ρίχνουμε το αλεύρι,
DSC05800
ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει
DSC05802
ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά να δημιουργηθεί μια κρεμά.
DSC05803
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω περιχύνουμε την κρέμα.
ό  ά ί
                         Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πολύ καλή πρόταση είναι να προσθέσετε στην συνταγή 5-6 λεπτοκομμένα φρέσκα μανιτάρια.
Αν θέλετε την σάλτσα πιο αραιή προσθέστε λίγο ζωμό ακόμη.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί αντί της ρετσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου