Λατρεμένη συνταγή με πολλούς θαυμαστές!!!
Υλικά
9 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 μπεικιν φακελάκι
1 κ.γλυκού σόδα
1/2 κ. γλυκού κανέλα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι ( αν έχετε σούσουρας ή κάποιο παχύ γλυκό μέλι θα ήταν προτιμότερο)
1 ξυλάκι κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
Τριμμένα καρύδια για επικάλυψη
Συνταγή
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 220 βαθμούς.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια βαθιά λεκάνη και τα ζυμώνω, η ζύμη δεν θα είναι μαλακή αλλά ούτε τρίφτη,.
Πέρνω ζύμη όσο ένα καρύδι την πλάθω και την κάνω λίγο μακρόστενη , (μην φοβηθείτε το μέγεθος, τα μελομακάρονα θα φουσκώσουν)
και τα πατάμε με ένα πιρουνάκι αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια.
Τα βάζουμε στο ταψί, βάζουμε το ταψί στον φούρνο όταν σβήσει το λαμπάκι, (η ένδειξη δηλαδή ότι έφτασε στην επιθυμητή θερμοκρασία) και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν, (προσοχή να είστε διπλά γιατί φουσκώνει το σιρόπι και χύνετε), ξαφρίζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε τα μελομακάρονα για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο σιρόπι που βράζει για 1 λεπτό.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα, με αυτό τον τρόπο βγαίνουν μπισκοτένια.
Αν θέλετε να βγουν πιο λασπωμένα θα τα σιροπιάσετε στο ταψί. θα περιμένετε να ψηθούν όλα τα μελομακάρονα, τα μοιράσετε σε 2 ταψιά και ρίχνετε το μισό σιρόπι στον ένα και το άλλο μισό στο άλλο ταψί, τα αφήνετε για 5-6 λεπτά να ρουφήξουν αρκετό σιρόπι και μετά θα τα αναποδογυρίσετε και τα αφήνουμε για 10 λεπτα. Βάλτε τα στην πιατέλα και πασπαλίστε τα με τριμμένα καρύδια
Καλή Επιτυχία!!!!!!
Υ.Γ. Το μέλι που προτείνω είναι παχύ με έντονη γεύση κάποιες εταιρίες το έχουν σαν μέλι Χαλκιδικής, είναι προαιρετικό μπορείτε να βάλετε ότι μέλι θέλετε.
Υλικά
9 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 μπεικιν φακελάκι
1 κ.γλυκού σόδα
1/2 κ. γλυκού κανέλα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι ( αν έχετε σούσουρας ή κάποιο παχύ γλυκό μέλι θα ήταν προτιμότερο)
1 ξυλάκι κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
Τριμμένα καρύδια για επικάλυψη
Συνταγή
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 220 βαθμούς.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια βαθιά λεκάνη και τα ζυμώνω, η ζύμη δεν θα είναι μαλακή αλλά ούτε τρίφτη,.
Πέρνω ζύμη όσο ένα καρύδι την πλάθω και την κάνω λίγο μακρόστενη , (μην φοβηθείτε το μέγεθος, τα μελομακάρονα θα φουσκώσουν)
και τα πατάμε με ένα πιρουνάκι αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια.
Τα βάζουμε στο ταψί, βάζουμε το ταψί στον φούρνο όταν σβήσει το λαμπάκι, (η ένδειξη δηλαδή ότι έφτασε στην επιθυμητή θερμοκρασία) και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν, (προσοχή να είστε διπλά γιατί φουσκώνει το σιρόπι και χύνετε), ξαφρίζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε τα μελομακάρονα για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο σιρόπι που βράζει για 1 λεπτό.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα, με αυτό τον τρόπο βγαίνουν μπισκοτένια.
Αν θέλετε να βγουν πιο λασπωμένα θα τα σιροπιάσετε στο ταψί. θα περιμένετε να ψηθούν όλα τα μελομακάρονα, τα μοιράσετε σε 2 ταψιά και ρίχνετε το μισό σιρόπι στον ένα και το άλλο μισό στο άλλο ταψί, τα αφήνετε για 5-6 λεπτά να ρουφήξουν αρκετό σιρόπι και μετά θα τα αναποδογυρίσετε και τα αφήνουμε για 10 λεπτα. Βάλτε τα στην πιατέλα και πασπαλίστε τα με τριμμένα καρύδια
Καλή Επιτυχία!!!!!!
Υ.Γ. Το μέλι που προτείνω είναι παχύ με έντονη γεύση κάποιες εταιρίες το έχουν σαν μέλι Χαλκιδικής, είναι προαιρετικό μπορείτε να βάλετε ότι μέλι θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου