Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Red Velvet Cupcakes

Καλημέρα,
όπως καταλάβατε για ακόμη μια φόρα φιλοξενώ στο “σπιτάκι” μου, μια διαδικτυακή μου φίλη και “συνάδελφό”.

Σήμερα λοιπόν φιλοξενώ την Κωνσταντίνα με το υπέροχο blog Sabor.
Η Κωνσταντίνα λοιπόν είναι το άτομο που  θα σε κάνει να γελάσεις, δε φοβάται να πει την γνώμη της με όποιο κόστος.
Πληθωρικός χαρακτήρας με τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Αυτό βγαίνει και στο blog της από τον πρόλογο των συνταγών της,  αλλά  και τα σχόλια που κάνει σε όσους σχολιάζουν σε αυτό.
Φοβέρες φωτογραφίες, αναλυτικές οδηγίες, πολλά σεμινάρια και συνταγές  είναι λίγα από τα πράγματα που θα βρείτε στο blog της. Conna  σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο γλυκάκι σαν να ήξερες ότι λατρεύω το κόκκινο. Απολαύετε το!!!
no1
Γεια σας.
Είμαι η Κωνσταντίνα αλλά οι περισσότεροι με ξέρουν Conna και έτσι με φωνάζουν. Έχω το blog “Sabor” και σήμερα έχω τη χαρά να γράφω στο «Συνταγές… από σπίτι» της φίλης Μαργαρίτας.
Όταν η Μαργαρίτα μου ζήτησε να ανεβάσω μια συνταγή στο blog της σαν guest, δεν το σκέφτηκα πάνω από ένα λεπτό για να της δώσω τη θετική μου απάντηση. Πως θα μπορούσα άλλωστε να αρνηθώ στην φοβερή Σαλονικιά με το απίστευτο ταπεραμέντο.
Την Μαργαρίτα δεν την γνωρίζω (ακόμα) δια ζώσης, όμως εδω και πολύ καιρό μιλάμε διαδικτυακά. Είναι ένας πρόσχαρος άνθρωπος που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα από την πρώτη στιγμή.  Είναι ετοιμόλογη, πνευματώδης και συχνά ένας χείμαρρος που σε παρασέρνει. Δεν θα το κρύψω ότι είναι αποκάλυψη όταν κουβεντιάζουμε.
Όσο για το blog της, τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Συνταγές εύκολες, δύσκολες, πολύπλοκες, ότι ζητήσεις θα το βρεις. Και αν χρειαστείς διευκρινίσεις, η Μαργαρίτα πάντα πρόθυμη να στις δώσει. Οι φωτογραφίες δε που συνοδεύουν τις συνταγές της, κάνουν τα πιάτα που μοιράζεται μαζί μας δελεαστικά, τόσο που να θες να κλείσεις τον υπολογιστή και να τρέξεις στην κουζίνα.
Με χαρά λοιπόν θα μοιραστώ με εσάς τους αναγνώστες της τη σημερινή συνταγή.
Έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο των εορτών οπότε αποφάσισα να δούμε ένα γλυκό σήμερα.  Κόκκινο διάλεξα για να ταιριάζει με τα εορταστικά χρώματα. Νομίζω είναι ότι πρέπει για να εντυπωσιάσουμε αν τα πάμε δώρο ή να ενθουσιάσουμε τους καλεσμένους μας σε ένα τραπέζι.
Συνταγή για Red Velvet Cupcakes θα σας δώσω. Αυτά τα απίθανα κεκάκια με το απίστευτο κόκκινο χρώμα και το υπέροχο γλάσσο τυριού.  Είναι σχετικά εύκολα και σίγουρα το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.
Ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά τη Μαργαρίτα που με φιλοξενεί εδώ, σας εύχομαι Καλές Γιορτές και να απολαύσετε τα κόκκινα κεκάκια σας.
no2
Τι χρειαζόμαστε :
κεκάκια

2 ½ φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
1 ½ φλ.λάδι
1 φλ.ξινόγαλο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. βανίλια υγρή
1 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
γλάσσο
226 γρ.τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ. βανίλια υγρή
6 φλ.ζάχαρη άχνη
Πως φτιάχνουμε τα κεκάκια μας :Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β.
Βάζουμε τα χαρτάκια για τα κεκάκια μας  σε μαφινοθήκες.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπωλ του μίξερ μας βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και γεμίζουμε τα χαρτάκια μας στα 2/3 του ύψους.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας μας δώσει καθαρό αποτέλεσμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, βγάζουμε από τις μαφινοθήκες και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όταν η ζάχαρη ενσωματωθεί είμαστε έτοιμοι.
Βάζουμε το γλάσσο σε κορνέ και γαρνίρουμε τα κεκάκια μας.


no3
Προσαρμοσμένη συνταγή από bakerella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου