Μια πρόταση της κουμπάρας μου για τα Χριστούγεννα
αλλά και για επίσημο γεύμα!!!
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινό
300 γρ μοσχάρι ποντίκι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
2 πράσινες χοντρόφλουδες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1/2 σάλτσα ντομάτας
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Συνταγή
Κόβουμε τα κρέατα σε μέτριους κύβους. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Βάζουμε σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί με καπάκι όλα τα υλικά μαζί
και ανακατεύουμε.
Τα ψήνουμε για 3 ώρες στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι (αν έχετε πρόγραμμα στον φούρνο πάνω κάτω αέρα θα το ψήσετε εκεί, αλλιώς μόνο αέρα), το τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας.
Σερβίρετε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι ή πατάτες.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.
αλλά και για επίσημο γεύμα!!!
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινό
300 γρ μοσχάρι ποντίκι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
2 πράσινες χοντρόφλουδες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1/2 σάλτσα ντομάτας
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Συνταγή
Κόβουμε τα κρέατα σε μέτριους κύβους. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Βάζουμε σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί με καπάκι όλα τα υλικά μαζί
και ανακατεύουμε.
Τα ψήνουμε για 3 ώρες στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι (αν έχετε πρόγραμμα στον φούρνο πάνω κάτω αέρα θα το ψήσετε εκεί, αλλιώς μόνο αέρα), το τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας.
Σερβίρετε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι ή πατάτες.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου