Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σουφλέ σπανάκι με τραχανά ή ρύζι

Γκουρμεδιά από χωριό….
DSC05375

Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά ή ρύζι
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά
4 αυγά2 κούπες κασέρι τριμμένο κίτρινο τυρί
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ  τηγάνι λίγο λάδι να καεί.

Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,DSC05348-001
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανάDSC05349-001
και ένα ποτήρι νερό,DSC05351-001
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού.
Κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει( αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό). Μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο.DSC05353-001
Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπανάκι  σε ένα βαθύ στρόγγυλο ταψί για σουφλέ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο σπανάκι, ανακατεύοντας  τα.
DSC05354
Προσθέτουμε από πάνω το κασέρι.
DSC05355
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
                     Καλή Επιτυχία!!!
DSC05370
Υ.Γ. Η βάση της συνταγή είναι από παλιότερη συνταγή, την ξαναέγραψα για όποιον θέλει να την εκτυπώσει ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου