Γκουρμεδιά από χωριό….
Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά ή ρύζι
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά4 αυγά2 κούπες κασέρι τριμμένο κίτρινο τυρί
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λίγο λάδι να καεί.
Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά
και ένα ποτήρι νερό,
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού.
Κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει( αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό). Μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο.
Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα βαθύ στρόγγυλο ταψί για σουφλέ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο σπανάκι, ανακατεύοντας τα.
Προσθέτουμε από πάνω το κασέρι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η βάση της συνταγή είναι από παλιότερη συνταγή, την ξαναέγραψα για όποιον θέλει να την εκτυπώσει ολόκληρη.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά ή ρύζι
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά4 αυγά2 κούπες κασέρι τριμμένο κίτρινο τυρί
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λίγο λάδι να καεί.
Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά
και ένα ποτήρι νερό,
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού.
Κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει( αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό). Μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο.
Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα βαθύ στρόγγυλο ταψί για σουφλέ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο σπανάκι, ανακατεύοντας τα.
Προσθέτουμε από πάνω το κασέρι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η βάση της συνταγή είναι από παλιότερη συνταγή, την ξαναέγραψα για όποιον θέλει να την εκτυπώσει ολόκληρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου