Ψωμάκια από μακριά!!!
Υλικά
για τη ζύμη
2 κιλά αλεύρι μαλακό
2 ποτήρια σπορέλαιο
12 κροκοί αυγών
2 κυβακια μαγιά 40γρ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
1 μίση κιλό ανθότυρο
3/4 κούπας σταφίδες
6 ασπράδια αυγών
250γρ αχνή
1 βανίλια
Για το γλωσσά
1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι αχνή
λαδί σπορέλαιο μέχρι να γίνει ρευστό αλλά να μην τρέχει πολύ
1 βανίλια
Συνταγή
Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε μισό ποτήρι γάλα τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λαδί, τους κρόκους, το γάλα και τέλος ρίχνουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει 1 ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Κόβουμε τη ζύμη μικρά μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε λίγο, βάζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε σαν πουγκί.
Τα γυρίζουμε από κάτω και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μίση ώρα. Χτυπάμε ένα αυγό και ένα ασπράδι, Έπειτα τα αλείφουμε τα κολάτσια με το αυγό.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί.
Βάζουμε πάνω το γλάσο και άμα θέλουμε βάζουμε μαρμελάδα
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου
Υλικά
για τη ζύμη
2 κιλά αλεύρι μαλακό
2 ποτήρια σπορέλαιο
12 κροκοί αυγών
2 κυβακια μαγιά 40γρ
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
1 μίση κιλό ανθότυρο
3/4 κούπας σταφίδες
6 ασπράδια αυγών
250γρ αχνή
1 βανίλια
Για το γλωσσά
1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι αχνή
λαδί σπορέλαιο μέχρι να γίνει ρευστό αλλά να μην τρέχει πολύ
1 βανίλια
Συνταγή
Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε μισό ποτήρι γάλα τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λαδί, τους κρόκους, το γάλα και τέλος ρίχνουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει 1 ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Κόβουμε τη ζύμη μικρά μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε λίγο, βάζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε σαν πουγκί.
Τα γυρίζουμε από κάτω και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μίση ώρα. Χτυπάμε ένα αυγό και ένα ασπράδι, Έπειτα τα αλείφουμε τα κολάτσια με το αυγό.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί.
Βάζουμε πάνω το γλάσο και άμα θέλουμε βάζουμε μαρμελάδα
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου