Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κοπανάκι κοτόπουλου με γεύση μπάρμπεκιου

Γρήγορη συνταγή ελαφριά χωρίς τηγάνισμα!!!
Η σάλτσα αυτή έχει την ιδία γεύση
που έχουν τα πατατάκια μπάρμπεκιου!!!!
ά ό

Υλικά
6-8 Κοπανάκι κοτόπουλο
Μαρινάρισμα
1/2 φλ.τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κόκκινες ψημένες πιπεριές
1 κ. σούπας μέλι
1 κ.σούπας σκόνη μπάρμπεκιου
3-4 σταγόνες τσίλι ή νταμπάσκο (προαιρετικά)
πιπέρι
Πανάρισμα
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
3 κ.σούπας σουσάμι
1 κ.σούπας ρίγανη
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και αφαιρούμε το δέρμα.
Βάζουμε στο μουλτι όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
DSC05948
Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε.
DSC05949
Βουτάμε τα μπουτάκια στην μαριναδα.
DSC05951
Έπειτα τα πανάρουμε.
DSC05952
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε πάνω τα κοπανάκια.
DSC05953
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
DSC05955
                     Καλή Επιτυχία!!!
ά
Υ.Γ. Στα δικά μου δεν αφαίρεσα σε όλα την πέτσα. Καλύτερο όμως είναι να την αφαιρέσετε.

Αν θέλετε μαρινάρετε τα, από το βράδυ ή κάποιες ώρες νωρίτερα και όταν είναι να τα ψήσετε να τα πανάρετε.
Την σάλτσα που περίσσεψε την έβρασα σε σιγανή φωτιά μέχρι που έπηξε και συνόδεψα το κρέας.
Δεν έβαλα στο ταψί μου λαδόκολλα γιατί είναι αντικολλήτικο.
Η συνταγή είναι της Πόπης Καμπούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου