Η συνταγή είναι η ιδία με
αυτή των ντόνατς που τρώμε το καλοκαίρι!!!
Υλικά για 25-30 κομμάτια
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ γάλα χλιαρό
75γρ νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
35 γρ ζάχαρη
35γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μπείκιν
1 αυγό
Λάδι για το τηγάνισμα
Μαρμελάδα, μερέντα ή μέλι
Συνταγή
Διαλύουμε την μάγια στο νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά και τα 3 ποτήρια αλεύρι, το 4ο ποτήρι το προσθέτουμε σιγά σιγά (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια( μην κάνετε το ζυμάρι σφικτό).
Αφήνετε το ζυμάρι για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει κόβουμε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι.
Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν σαν πιτούλες όχι πολύ λεπτές.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Βγάζουμε τα ντόνατς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μερέντα ή μελί κόβοντας τα στην μέση ή χρησιμοποιώντας σύριγγα ζαχαροπλαστικής.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε με τρύπα στην μέση χωρίς να τα γεμίσετε.
Την συνταγή και η εκτέλεση είναι της θεια του άντρα μου Ελένης Καρακουζίδου,
Η συνταγή είναι από ζαχαροπλαστείο των Σερρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου