Το έκανα το βράδυ και το μεσημέρι δε υπήρχε ψίχουλο…
Υλικά
250 γρ βούτυρο αγελάδες σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουτί καραμέλα γάλακτος
Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι τριφτή, ψιχουλιαστή. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί 30x40 αδειάζουμε την ζύμη και την πατάμε, θα γίνει λεπτή η ζύμη.
Πάνω από την ζύμη ρίχνουμε την καραμέλα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Ρίχνουμε την ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, ψιχουλιαστη πάνω στην καραμέλα.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μην βάλετε άλλο βούτυρο μόνο αγελάδος. Μην σας φάνει λίγο το μείγμα της καραμέλας λιώνει και φουσκώνει, αν πάλι θέλετε μπορείτε να βάλετε και 2 κουτιά αν και θα το θεωρούσα υπερβολή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου