Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα καραμέλας

Το έκανα το βράδυ και το μεσημέρι δε υπήρχε ψίχουλο…
Ταρτα καραμέλας
Υλικά
250 γρ βούτυρο αγελάδες σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουτί καραμέλα γάλακτος
Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
DSC06189

Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.
DSC06190
Η ζύμη θα είναι τριφτή, ψιχουλιαστή. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί 30x40 αδειάζουμε την ζύμη και την πατάμε, θα γίνει λεπτή η ζύμη.
DSC06192
Πάνω από την ζύμη ρίχνουμε την καραμέλα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
DSC06193
Ρίχνουμε την ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, ψιχουλιαστη πάνω στην καραμέλα.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
                   Καλή Επιτυχία!!!!
DSC06200
Υ.Γ. Μην βάλετε άλλο βούτυρο μόνο  αγελάδος.  Μην σας φάνει λίγο το μείγμα της καραμέλας λιώνει και φουσκώνει, αν πάλι θέλετε μπορείτε να βάλετε και 2 κουτιά αν και θα το θεωρούσα υπερβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου