Μπορώ να τρώω μόνο αυτό μέρες …
από τα αγαπημένα μου τουρσιά.
Υλικά
1 κιλό μικρές μελιτζάνες
1 άσπρο λάχανο
4-5 καρότα μεγάλα
1 ματσάκι μαϊντανό
6-7 φύλλα σέλινο
3-4 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή
Πλένουμε τις μελιτζάνες , τις χαράζουμε την μέση χωρίς όμως να περνάει από την άλλη πλευρά το μαχαίρι. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με ξύδι. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ ίσα τα μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε όλο το βράδυ να στραγγίξουν.
Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το λάχανο στο ρεντέ ή το κόβουμε λεπτά με το μαχαίρι.
Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , το σκόρδο και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε στο λάχανο ανακατεύουμε , προσθέτουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ τα μαραθεί.
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε την σχισμή από την μελιτζάνα βάζουμε μέσα το μείγμα του λάχανου.
Βάζουμε το γεμιστό μελιτζανάκι σε ένα δοχείο, τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο, όταν γεμίσει το δοχείο, συμπληρώνουμε με λάδι και το καπακώνουμε.
Το διατηρούμε σε δροσερό μέρος για αρκετές βδομάδες.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Βασιλική Μανώλη
Δε γράφω ποσότητες σε όλα τα υλικά γιατί είναι θέμα γούστου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου