Λιτό και πεντανόστιμο!!!
Υλικά για 4 άτομα
1/2 λάχανο άσπρο
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλάσε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματακί κον κασέ
λάδι
4-5 κ.σούπας άνηθος
αλάτι, πιπέρι
νερό
Συνταγή
Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα φύλλα και το πλένουμε.
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το ντοματάκι και το αφήνουμε για 1 λεπτό να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε το λάχανο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά γιατί κολλάει εύκολα αυτό το φαγητό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
5 λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις μαλακώσει το ρύζι και το λάχανο.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου