Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Λαχανόρυζο

Λιτό και πεντανόστιμο!!!
DSC06183-001
Υλικά για 4 άτομα
1/2 λάχανο άσπρο
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλάσε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματακί κον κασέ
λάδι
4-5 κ.σούπας άνηθος
αλάτι, πιπέρι
νερό
Συνταγή
Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα φύλλα και το πλένουμε.
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
DSC06164
Προσθέτουμε το ντοματάκι και το αφήνουμε για 1 λεπτό να πάρει μια βράση.
DSC06165
Ρίχνουμε το λάχανο.
DSC06167
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το  αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
DSC06168
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά γιατί κολλάει εύκολα αυτό το φαγητό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
5 λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
DSC06171
Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις μαλακώσει το ρύζι και το λάχανο.
                     Καλή Επιτυχία!!!
DSC06180-001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...