Χθες ήταν τα γενέθλια της μικρή μου κόρης!!!
Έγινε 1 χρόνων και το γιορτάζαμε με λίγους φίλους και συγγενείς.
Έκανα 2 τούρτες γενεθλίων μια για τους μεγάλους να κεράσω και μια για τους μικρούς
για να σβήσουν το κεράκι.
Η τούρτα για τους μεγάλους είναι mousse τριπλής σοκολάτας υπέροχη ελαφριά και γίνετε και τούρτα παγωτό……
Υλικά
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Mousse μαύρης σοκολάτας
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ. γλυκού ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Μousse λευκής σοκολάτας
220 γρ λευκή σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη,
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
Λιώνουμε στον Μπεν Μάρι την σοκολάτα, βάζουμε το βιταμ και και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην μαρέγκα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις να μην φύγει ο αέρας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26εκ. Βάζουμε μέσα την μαρέγκα σοκολάτας.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και το ψήνουμε για 28 λεπτά. Το παντεσπάνι θα φουσκώσει αλλά θα κάτσει μην το φοβηθείτε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Mousse
Σε ένα κατσαρόλι βράσουμε το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Σπάμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα την ζεστή κρέμα για να λιώσουμε την σοκολάτα.
Πρέπει να λιώσει καλά. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την ζελατίνη με το νερό.
Την βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει εντελώς.
Ρίχνουμε την ζελατίνη στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί (εγώ το κτύπησα πολύ και δεν έπρεπε) σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε την Σαντιγύ στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την Mousse πάνω στο παντεσπάνι.
Επαναλαμβάνουμε την ιδία διαδικασία με την λεύκη σοκολάτα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Καλή Επιτυχία!!!
πηγή
Έγινε 1 χρόνων και το γιορτάζαμε με λίγους φίλους και συγγενείς.
Έκανα 2 τούρτες γενεθλίων μια για τους μεγάλους να κεράσω και μια για τους μικρούς
για να σβήσουν το κεράκι.
Η τούρτα για τους μεγάλους είναι mousse τριπλής σοκολάτας υπέροχη ελαφριά και γίνετε και τούρτα παγωτό……
Υλικά
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Mousse μαύρης σοκολάτας
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ. γλυκού ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Μousse λευκής σοκολάτας
220 γρ λευκή σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη,
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
Λιώνουμε στον Μπεν Μάρι την σοκολάτα, βάζουμε το βιταμ και και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην μαρέγκα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις να μην φύγει ο αέρας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26εκ. Βάζουμε μέσα την μαρέγκα σοκολάτας.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και το ψήνουμε για 28 λεπτά. Το παντεσπάνι θα φουσκώσει αλλά θα κάτσει μην το φοβηθείτε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Mousse
Σε ένα κατσαρόλι βράσουμε το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Σπάμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα την ζεστή κρέμα για να λιώσουμε την σοκολάτα.
Πρέπει να λιώσει καλά. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την ζελατίνη με το νερό.
Την βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει εντελώς.
Ρίχνουμε την ζελατίνη στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί (εγώ το κτύπησα πολύ και δεν έπρεπε) σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε την Σαντιγύ στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την Mousse πάνω στο παντεσπάνι.
Επαναλαμβάνουμε την ιδία διαδικασία με την λεύκη σοκολάτα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Καλή Επιτυχία!!!
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου