Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μπράουνις με σοκολάτα και γλάσο Μερέντας

Το πρώτο guest post της χρόνιας και είπα να σας γλυκάνω και εσάς και την φίλη μου την Έφη, την Μάνα του λόχου….και λέγετε έτσι για κάθε μέρα ταΐζει ένα ολόκληρο λόχο …..
Είναι πολύτεκνη μητέρα και ανοιχτόκαρδος άνθρωπος
Σκεφτείτε τι έχει περάσει από την κουζίνα της , τι έχει μαγειρευτεί και πόση εμπειρία διαθέτει!!!!
Βάλτε το
blog στα αγαπημένα σας!!!!

Μπράουνις με Μερέντα
Θα κολλήσετε!!!!!
DSC06175-002

Υλικά

4 αυγά
300 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
225 γρ. βιταμ
225 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γλάσο

125 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. μερέντα

Η συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς.

Λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από  τη φωτιά.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.  Τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30x40.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ενα μπρίκι να ζεσταθεί. Λίγο πριν το σημείο βρασμού, ρίχνουμε τη κρέμα στην κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το γλάσο για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Με μια σπάτουλα απλώνουμε το γλάσο πάνω στο μπράουνις.

                                   Καλή Επιτυχία !!!!

Η συνταγή είναι από φυλλάδιο του Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...