Αυτή η συνταγή δεν είναι για αυτούς που νηστεύουν την Σαρακοστή από γάλα, θα ανέβει όμως μέσα στην εβδομάδα και η νηστήσιμη.
Η συνταγή είναι της γιαγιά μου, για τα δικά μου γούστα η καλύτερη
που έχω δοκιμάσει!!!!
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
Κουρκούτι
1 κ.σούπας φυτινή λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γλυκού μπείκιν
2 φλ.τσαγιού γάλα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
πιπέρι
1 κ.σούπας νισεστέ
3 κ.σούπας αλεύρι
Σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι
Συνταγή
Βγάζουμε το δέρμα από το μπακαλιάρο ,
τον ξεκοκκαλίζουμε, τον κόβουμε σε κομμάτια
και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό .
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά του κουρκουτιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός αραιός.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά,ρίχνουμε τα κομμάτια μπακαλιαρου και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν καλά.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σκορδαλιά
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάμε να γίνουν πουρές. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στον πουρέ,
βάζουμε αλάτι, λίγο λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι ή νισεστέ. το μείγμα δε πρέπει να είναι νερό , αλλά ούτε σαν τις κρέπες πηκτό κάτι ενδιάμεσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου