Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μπακαλιάρο Σκορδαλιά

Αυτή η συνταγή δεν είναι για αυτούς που νηστεύουν την Σαρακοστή από γάλα, θα ανέβει όμως μέσα στην εβδομάδα και η νηστήσιμη.
Η συνταγή είναι της γιαγιά μου, για τα δικά μου γούστα η καλύτερη
που έχω δοκιμάσει!!!!
598872_499660626738342_1366592596_n
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
Κουρκούτι
1 κ.σούπας φυτινή λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γλυκού μπείκιν
2 φλ.τσαγιού γάλα
1 σκελίδα  σκόρδο πολτοποιημένη
πιπέρι
1 κ.σούπας νισεστέ
3 κ.σούπας αλεύρι
Σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι
Συνταγή
Βγάζουμε το δέρμα από το μπακαλιάρο ,
DSC06442
τον ξεκοκκαλίζουμε, τον κόβουμε σε κομμάτια
537513_499662483404823_1437592878_n
και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό .
DSC06444
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά του κουρκουτιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός αραιός.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
166722_499662730071465_820085088_n
67081_499661543404917_1374313120_n
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί καλά,ρίχνουμε τα κομμάτια μπακαλιαρου και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν καλά.
544063_499662213404850_782822897_n
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σκορδαλιά
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
313331_499661840071554_236192666_n
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάμε να γίνουν πουρές. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στον πουρέ,
733816_499661166738288_1767665169_n
βάζουμε αλάτι, λίγο λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα  υλικά.
72374_499661303404941_1601362337_n
                                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι ή νισεστέ. το μείγμα δε πρέπει να είναι νερό , αλλά ούτε σαν τις κρέπες πηκτό κάτι ενδιάμεσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου