Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνετε….
Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ καλαμποκάλευρο
1 φλ. ελληνικού λάδι
50 γρ μαργαρίνη fresco λιωμένη
3 κ.σούπας ταχίνι
1 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
500γρ νερό χλιαρό
Επικάλυψη
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας ταχίνι
1 κ.γλυκου αλέυρι
1 φλ. ελληνικού λάδι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ταχίνι, το βούτυρο και το λάδι, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο, ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 μίση ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας απλώνουμε την ζύμη και την ζουλάμε με τα δάχτυλα , την αφήνουμε για άλλη μίση ώρα.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε την ε επιφάνεια της λαγάνας και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε την λαγάνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμους και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου