Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τάρτα μήλου με κρέμα μπουγάτσας

Ένα  μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, σε λέω……
DSC06511-001
Υλικά για ταψί 26εκ
Τάρτα
3 αυγά
500γρ φαρίνα
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ βούτυρο σε κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Γέμιση
4-6 μήλα τριμμένα μέτρια
2 κ.σούπας λεμόνι
2 .σούπας κονιάκ
2 κ.σούπας ζάχαρη
κανέλα
Κρέμα μπουγάτσα
μισή δόση κρέμας
Συνταγή
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά τις τάρτας και τα ζυμώνουμε. θα δημιουργηθεί μια κολλώδες ζύμη.
DSC06498
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει. Από το ζυμάρι κρατάμε μια μικρή μπάλα.
Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με λαδόκολλα. Απλώνουμε την ζύμη  με βρεγμένα χέρια  στο πάτο και μέχρι επάνω στα τοιχώματα της φόρμας.
DSC06501
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με το λεμόνι και το κονιάκ.
Στρώνουμε τα μήλα πάνω στην βάση της τάρτας,.
DSC06502
Ραντίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα.
DSC06503
Κάνουμε την κρέμα όπως στην συνταγή και την απλώνουμε πάνω στα μήλα.
DSC06504-001
Περνούμε το μπαλάκι που κρατήσαμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι να σφίξει,
κάνουμε κορδόνια και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας.
DSC06505
Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
DSC06506
             Καλή Επιτυχία!!!
DSC06512-001

Η συνταγή είναι της θείας μου Λίτσας Κοσμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου