Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σπέσιαλ μοσχαράκι στην χύτρα

Το καλύτερο εστιατόριο, το σπίτι σας……..
DSC06562
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκλίδρα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 σπόρια μαυροπίπερο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ.  ελληνικού κόκκινο κρασί
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
λαδί
αλάτι
νερό
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να ζεσταθεί ,  τηγανίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
DSC06545
Βγάζουμε το κρέας από το χύτρα.
Ρίχνουμε μέσα τα καρότα το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαυροπιπέρο και τα τηγανίζουμε,
DSC06547
μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί.
DSC06548
Προσθέτουμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε νερό κα  το αλάτι να καλύψουμε τα 2/3 του κρέατος,
DSC06549
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας για 35 λεπτά.
Ανοίγουμε την χύτρα και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοικτό καπάκι μέχρι να φτάσει το νερό στο 1 μίση δάκτυλο ύψος.
DSC06550
Αφαιρούμε πάλι το μοσχάρι από την χύτρα.
Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζωμό . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
DSC06553
Βάζουμε το κρέας στο πιάτο και το περιχύνουμε την σάλτσα.
Το συνοδεύαμε με πούρε ή ρύζι.
DSC06554
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Νατάσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου