Το καλύτερο εστιατόριο, το σπίτι σας……..
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκλίδρα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 σπόρια μαυροπίπερο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. ελληνικού κόκκινο κρασί
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
λαδί
αλάτι
νερό
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να ζεσταθεί , τηγανίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
Βγάζουμε το κρέας από το χύτρα.
Ρίχνουμε μέσα τα καρότα το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαυροπιπέρο και τα τηγανίζουμε,
μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε νερό κα το αλάτι να καλύψουμε τα 2/3 του κρέατος,
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας για 35 λεπτά.
Ανοίγουμε την χύτρα και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοικτό καπάκι μέχρι να φτάσει το νερό στο 1 μίση δάκτυλο ύψος.
Αφαιρούμε πάλι το μοσχάρι από την χύτρα.
Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζωμό . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βάζουμε το κρέας στο πιάτο και το περιχύνουμε την σάλτσα.
Το συνοδεύαμε με πούρε ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Νατάσας.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκλίδρα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 σπόρια μαυροπίπερο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. ελληνικού κόκκινο κρασί
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
λαδί
αλάτι
νερό
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να ζεσταθεί , τηγανίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
Βγάζουμε το κρέας από το χύτρα.
Ρίχνουμε μέσα τα καρότα το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαυροπιπέρο και τα τηγανίζουμε,
μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε νερό κα το αλάτι να καλύψουμε τα 2/3 του κρέατος,
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας για 35 λεπτά.
Ανοίγουμε την χύτρα και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοικτό καπάκι μέχρι να φτάσει το νερό στο 1 μίση δάκτυλο ύψος.
Αφαιρούμε πάλι το μοσχάρι από την χύτρα.
Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζωμό . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βάζουμε το κρέας στο πιάτο και το περιχύνουμε την σάλτσα.
Το συνοδεύαμε με πούρε ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Νατάσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου