Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ντόνατ Μάφινς γεμιστά με Μαρμελάδα


Πανεύκολα μαφινάκια ντόνατς σας έχω σήμερα, ιδανικά για πρωινό.
Εγώ χρησιμοποίησα μισό μισό αλεύρι με ολικής άλεσης αλλά εσείς αν θέλετε χρησιμοποιήστε απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χρησιμοποιήστε την μαρμελάδα που σας αρέσει και απολαύστε μυρωδάτα μαφινάκια στο πι και φι!



Υλικά ( για 18 - 20 μέτρια μάφινς)

1 1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2/3 της κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή δυο σκόνες)
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/3 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι για μάφινς βάζοντας τις χάρτινες θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε με δάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder, την κανέλα το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με δάρτη.
Βάζουμε σε κάθε θήκη για μάφιν, 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και αφού ανακατεύουμε καλά την μαρμελάδα με ένα κουταλάκι προσθέτουμε λίγη από την μαρμελάδα στο κέντρο. Συμπληρώνουμε με το μείγμα του κέικ, να καλυφθεί τελείως η μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί τους για 5 λεπτά.
στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Αφού κρυώσουν, ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα σε ένα πιάτο, με ένα πινέλο βουρτσίζουμε ελαφρώς τα μάφινς με το λιωμένο βούτυρο και τα περνάμε από το μείγμα κανέλα - ζάχαρη.


Καλή Επιτυχία!

Έρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...