Παραδοσιακή συνταγή της Μ. Ασίας ,
Η γιαγιά μου την κάνει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό
εκείνη το λέει σελινάτο …
Υλικά
1 κιλό χοιρινό από λαιμό
1 κιλό πράσα χοντροκομμένα
1 ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
2 κυδωνιά κομμένα σε χοντρές φέτες
αλάτι, πιπέρι,
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1 κ.σούπας κοφτή κόκκινο πιπέρι
10 σπόρια μαυροπίπερο
10 σπόρια μπαχάρι
1 ποτήρι νερό
λαδί
Συνταγή
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις βράσει όλο το νερό ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας.
βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια πιατέλα,
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά, το κυδώνι, τα δαμάσκηνα, το κρέας και τα μπαχαρικά, τσιγαρίζουμε για λίγο.
Τέλος ρίχνουμε μέσα το νερό
και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου