Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!!

Kotosoypa

Υλικά για 8 άτομα

1 κοτόπουλο

1 φλ.τσαγιού ρύζι γλασέ

αυγολέμονο

2 κ.σούπας κορν φλάου

αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσει

μέχρι να μαλακώσει και να μην βγαίνει αίμα όταν το τσιμπάμε (στην χύτρα το βράζω για 20 λεπτά).

DSC_3028-001

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, με ένα σουρωτήρι του τσαγιού σουρώνουμε το ζωμού του κοτόπουλου, για να το καθαρίζουμε από τα κοκαλάκια και τον “αφρό”.

Πλένουμε την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε το ζωμό μέσα (περίπου 1 1/2 λίτρο από τον ζωμό).

Μαδάμε το κοτόπουλο, το ρίχνουμε μέσα στον ζωμό μαζί με το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι

DSC_3029-001

και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει.

Μόλις μαλακώσει το ρύζι το αποσύρουμε από το μάτι.

Χτυπάμε το αυγολέμονο, σε 1/2 φλ. νερό διαλύουμε το κορν φλάου και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο.

DSC_3031-001

DSC_3033-001

Ρίχνουμε σταδιακά το αυγολέμονο μέσα στην σούπα.

Ανακατεύουμε την σούπα μέχρι να πήξει ελαφρά. Σερβίρουμε.

DSC_3039-001

           Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!

Υ.Γ. Μπορείτε να μην βάλετε όλο το κοτόπουλο πχ. μόνο τα μπούτια ή μόνο το στήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου