Όταν είχα το μαγαζάκι μου κερνούσα με τον ελληνικό καφέ γλυκό παντζάρι,
κανένας δε καταλάβαινε τι είναι….Οι πιο πολλοί έλεγαν τριαντάφυλλο, ακολουθούσε η κολοκύθα και το κυδώνι….Πανεύκολο γλυκό και πολύ οικονομικό !!!
Υλικά
3 κιλά παντζάρι μόνο οι ρίζες
3 λίτρα νερό
3 κιλά ζάχαρη
8 φύλλα αρμπαρόριζας
4 ξυλάκια κανέλα
7-8 καρδιά γαρύφαλλο
3 βανίλιες
Συνταγή
Ξεφλουδίζουμε με τον παντζάρια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του ρέντε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια , τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τα ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε τα παντζάρια χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
Πλένουμε την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και νερό και το αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντας το.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το παντζάρι και τα μπαχαρικά που τα έχουμε δέσει σε ένα τούλι, το βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Το δοκιμάζουμε βάζοντας ένα πιατάκι στο ψυγείο ρίχνουμε πάνω το σιρόπι αν τραβήξουμε με το δάκτυλο μας και δε ενώνονται οι δυο άκρες είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ.
Το νερό στην φάση που πλένουμε τα παντζάρια δεν είναι αυτό που αναφέρετε παραπάνω.
Οι ποσότητες είναι πάντα ίδιες όσο παντζάρι, τόσο νερό , τόσο ζάχαρη.
κανένας δε καταλάβαινε τι είναι….Οι πιο πολλοί έλεγαν τριαντάφυλλο, ακολουθούσε η κολοκύθα και το κυδώνι….Πανεύκολο γλυκό και πολύ οικονομικό !!!
Υλικά
3 κιλά παντζάρι μόνο οι ρίζες
3 λίτρα νερό
3 κιλά ζάχαρη
8 φύλλα αρμπαρόριζας
4 ξυλάκια κανέλα
7-8 καρδιά γαρύφαλλο
3 βανίλιες
Συνταγή
Ξεφλουδίζουμε με τον παντζάρια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του ρέντε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια , τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τα ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε τα παντζάρια χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
Πλένουμε την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και νερό και το αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντας το.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το παντζάρι και τα μπαχαρικά που τα έχουμε δέσει σε ένα τούλι, το βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Το δοκιμάζουμε βάζοντας ένα πιατάκι στο ψυγείο ρίχνουμε πάνω το σιρόπι αν τραβήξουμε με το δάκτυλο μας και δε ενώνονται οι δυο άκρες είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ.
Το νερό στην φάση που πλένουμε τα παντζάρια δεν είναι αυτό που αναφέρετε παραπάνω.
Οι ποσότητες είναι πάντα ίδιες όσο παντζάρι, τόσο νερό , τόσο ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου